Високо рискова бременност

Дискусия в 'Бременност' започната от Андон Иванов, 23/2/14.

1. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Бременността е състояние, което не отминава нито една жена. При някои само веднъж, при други – 2, 3 или повече пъти. Но след определена възраст, бременността може да стане високо рискова, особено ако бременната има някакви наследствени заболявания, лоши навици и начин на живот. Е, разбира се в повечето случаи жената не трябва да променя начина си на живот, защото бременността протича, както се казва по мед и масло.

Следващата информация е за жени с високо рискова бременност.

Независимо дали бременността протича нормално или има лоши показатели, то задължително е бременната жена да посещава редовно женската консултация. Там акушер-гинекологът прави необходимите изследвания и проследява бременността чрез съвременна техника. А ако има рискова бременност, то бременната трябва да посещава и съответния специалист, който да се грижи за правилното протичане на бременността.

Но нека да ви обясним какво означава високо рискова бременност и кои жени биха могли да имат проблеми.

За да има рискова бременност, трябва да съществуват един или повече рискови фактори, които застрашават здравето и живота, както на бременната, така и на плода. Добрата новина, е че медицината е доста напреднала и една високо рискова бременност, може да бъде овладяна и жената да роди здраво бебе. А и самата тя да се чувства добре по време на износването на плода и след раждането. Поради тази причина при всяка проблемна бременност се правят консултации със съответните специалисти, които следят за правилното й развитие и отстраняване на лошите показатели.

Едни от най-важните фактори, които могат да предизвикат рискова бременност са:
    • Бременност над 35 годишна възраст;
    • Бременност преди 20 годишна възраст;
    • Несъвместимост на кръвните групи на майката и бащата;
    • Диабет;
    • Хипертония;
    • Фамилна обремененост и предразположеност към генетични заболявания;
    • Липса на средства за отглеждане на детето;
    • Работа при тежки условия;
    • Работа с химикали;
    • Употреба на много животоспасяващи медикаменти, като бетаблокери;
    • Инфекциозни заболявания;
    • Предишна рискова бременност;
    • Предишни спонтанни аборти.

Дори и да нямате изброените по-горе показатели, задължително трябва да се обърнете към акушер-гинеколог, ако имате някой от следните симптоми:
    • Кървав секрет от влагалището;
    • Силно течение;
    • Болки в корема и по специално силна пробождаща болка в долната му част;
    • Ръцете и краката ви са отекли;
    • Парене и болка при уриниране;
    • Силно главоболие, което е съпроводено от подуване на врата и лицето;
    При появата дори само на един симптом, веднага посетете акушер-гинеколог.

Но не се притеснявайте, дори и да имате кървене или друго от изброените. При навременната намеса на лекар, ще се вземат мерки и проблемът ще бъде отстранен. Никога не забравяйте, че за имате една спокойна и безпроблемна бременност, трябва задължително редовно да посещавате женската консултация и да споделяте с лекаря за всеки свой проблем, дори и да ви изглежда незначителен.

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. zvezdi4ka

zvezdi4ka Потребител

Сега се зачетох и тук...незнаех че при спонтанен аборт евентуална следваща бременност попада в графата за рискова. Лекарката, която ми прави абразиото ми каза, че щом изследванията са ми наред, проблема не е в моя организъм и че следващата бременност по никакъв начин не би се повлияла от предната.

Андон Иванов харесва това.
  4. Петя84

Петя84 Нов потребител

Здравейте, не знам дали тук е правилното място за моят проблем но ще ви го споделя.Страховете ми са свързани с това че искам бебе! В момента правим опити но притеснението ми е голямо понеже съм 0 RF- , а съм чела че може да има големи проблеми,тъй като имам един аборт преди 1 година.Чувала съм също че се бие някаква инжекция след първо раждане или аборт но на мен не ми е бита. Моля ви хора ако някои има информация по въпроса ми да сподели ще бъда много благодарна.

5. bjt

bjt Добре познат потребител

Сподели страницата