Бременността е състояние, което не отминава нито една жена. При някои само веднъж, при други – 2, 3 или повече пъти. Но след определена възраст, бременността може да стане високо рискова, особено ако бременната има някакви наследствени заболявания, лоши навици и начин на живот. Е, разбира се в повечето случаи жената не трябва да променя начина си на живот, защото бременността протича, както се казва по мед и масло. Следващата информация е за жени с високо рискова бременност. Независимо дали бременността протича нормално или има лоши показатели, то задължително е бременната жена да посещава редовно женската консултация. Там акушер-гинекологът прави необходимите изследвания и проследява бременността чрез съвременна техника. А ако има рискова бременност, то бременната трябва да посещава и съответния специалист, който да се грижи за правилното протичане на бременността. Но нека да ви обясним какво означава високо рискова бременност и кои жени биха могли да имат проблеми. За да има рискова бременност, трябва да съществуват един или повече рискови фактори, които застрашават здравето и живота, както на бременната, така и на плода. Добрата новина, е че медицината е доста напреднала и една високо рискова бременност, може да бъде овладяна и жената да роди здраво бебе. А и самата тя да се чувства добре по време на износването на плода и след раждането. Поради тази причина при всяка проблемна бременност се правят консултации със съответните специалисти, които следят за правилното й развитие и отстраняване на лошите показатели. Едни от най-важните фактори, които могат да предизвикат рискова бременност са: Бременност над 35 годишна възраст; Бременност преди 20 годишна възраст; Несъвместимост на кръвните групи на майката и бащата; Диабет; Хипертония; Фамилна обремененост и предразположеност към генетични заболявания; Липса на средства за отглеждане на детето; Работа при тежки условия; Работа с химикали; Употреба на много животоспасяващи медикаменти, като бетаблокери; Инфекциозни заболявания; Предишна рискова бременност; Предишни спонтанни аборти. Дори и да нямате изброените по-горе показатели, задължително трябва да се обърнете към акушер-гинеколог, ако имате някой от следните симптоми: Кървав секрет от влагалището; Силно течение; Болки в корема и по специално силна пробождаща болка в долната му част; Ръцете и краката ви са отекли; Парене и болка при уриниране; Силно главоболие, което е съпроводено от подуване на врата и лицето; При появата дори само на един симптом, веднага посетете акушер-гинеколог. Но не се притеснявайте, дори и да имате кървене или друго от изброените. При навременната намеса на лекар, ще се вземат мерки и проблемът ще бъде отстранен. Никога не забравяйте, че за имате една спокойна и безпроблемна бременност, трябва задължително редовно да посещавате женската консултация и да споделяте с лекаря за всеки свой проблем, дори и да ви изглежда незначителен.
Сега се зачетох и тук...незнаех че при спонтанен аборт евентуална следваща бременност попада в графата за рискова. Лекарката, която ми прави абразиото ми каза, че щом изследванията са ми наред, проблема не е в моя организъм и че следващата бременност по никакъв начин не би се повлияла от предната.
Здравейте, не знам дали тук е правилното място за моят проблем но ще ви го споделя.Страховете ми са свързани с това че искам бебе! В момента правим опити но притеснението ми е голямо понеже съм 0 RF- , а съм чела че може да има големи проблеми,тъй като имам един аборт преди 1 година.Чувала съм също че се бие някаква инжекция след първо раждане или аборт но на мен не ми е бита. Моля ви хора ако някои има информация по въпроса ми да сподели ще бъда много благодарна.
mbtshoes coachoutletclearance cazaloutlet chicagocubsjerseys jordan31 fjallravenkanken coachfactoryoutlet pradaoutletstore stoneislandclothing guccihandbags hermesoutlet gymsharkleggings jordanshoes oaklandraidersjerseys davidyurmansale coachfactoryoutletonline cheapnbajerseys cheapsnapbacks mlbjerseys miumiu louboutin truereligionjeans coachoutlet coachfactoryoutlet coachoutlet mbtoutlet pradaoutlet mbtshoes poloralphlaurenoutlet nikeairmax airjordan coachoutlet airjordans ferragamoshoes nikefreeflyknit canadagoosejackets abathingape uggpascher pandorajewelry coachoutlet soccershoes katespadeoutlet uggsoutlet coachoutletonline louisvuittonoutlet coachfactoryoutlet nikeairmax2017 oakleysunglasses yeezyboost350 uggitalia christianlouboutin nikerevolution3 tomsoutlet ralphlaurenoutlet adidasshoes pandorajewelry rosherun gymsharksale coachoutletstore pandorajewelry coachoutlet airjordanretro puma cheapjordans nikeairmaxplus polooutlet texansjerseys swarovskijewelry katespadeoutletstore adidasyeezyshoes coachoutlet nikeairmax suicoke soccerjerseys adidaswings qqq