Второ дете, кога?

Дискусия в 'Бременност' започната от Nevena, 8/2/15.

 1. Nevena

  Nevena Потребител

  Регистрация:
  8/2/15
  Мнения:
  21
  Пол:
  Жена
  Въпросът ми е към всички жени, които имат две или повече деца. Кога според вас е най-подходящо да се мисли за второ дете, след година или повече след раждането на първото? В момента чакаме първо, но преди няколко дни говорихме и за второ евентуално след време.
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Aloma

  Aloma Добре познат потребител

  Регистрация:
  9/2/15
  Мнения:
  45
  Ние сме с едно, но приятелка има 2 дечица с 1-2 години разлика. Желанието им беше да изгледат и двете дечица почти наведнъж, но честно казано си е голямо предизвикателство. Първо почти еднаквата възраст, често е повод за конфликти между децата и ревност. Второ, когато едното се разболее, другото почти на 90% се разболява също. Според мен най-добре би била разлика от поне 5-6 години.

  Така първото дете ще е сравнително самостоятелно и ще има далеч по-силна имунна система и няма да е толкова податливо на болести.
   
 4. Катя Цветанова

  Катя Цветанова Нов потребител

  Регистрация:
  5/2/16
  Мнения:
  1
  Пол:
  Жена
  Дъщеричката ми сега е на 3 год.и половина и в момента сме в очакване на втората ни рожба. Живот и здраве през месец юни ще си има братче. :) Смятам,че разлика от 4 години във възрастта им е съвсем подходяща. :)
   
  Андон Иванов харесва това.
 5. deni

  deni Активен потребител

  Регистрация:
  14/6/14
  Мнения:
  37
  Пол:
  Жена
  Аз имам едно дете на 4 години и ако имам второ ще изчакам първото да стане поне на пет, не ми се мисли ако децата са с по-малка разлика във възрастта. За самите деца сигурно ще е по интересно, но за родителите ще е по-трудно.
   

Сподели страницата