Второ дете, кога?

Дискусия в 'Бременност' започната от Nevena, 8/2/15.

1. Nevena

Nevena Потребител

Въпросът ми е към всички жени, които имат две или повече деца. Кога според вас е най-подходящо да се мисли за второ дете, след година или повече след раждането на първото? В момента чакаме първо, но преди няколко дни говорихме и за второ евентуално след време.

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Aloma

Aloma Добре познат потребител

Ние сме с едно, но приятелка има 2 дечица с 1-2 години разлика. Желанието им беше да изгледат и двете дечица почти наведнъж, но честно казано си е голямо предизвикателство. Първо почти еднаквата възраст, често е повод за конфликти между децата и ревност. Второ, когато едното се разболее, другото почти на 90% се разболява също. Според мен най-добре би била разлика от поне 5-6 години.

Така първото дете ще е сравнително самостоятелно и ще има далеч по-силна имунна система и няма да е толкова податливо на болести.

4. Катя Цветанова

Катя Цветанова Нов потребител

Дъщеричката ми сега е на 3 год.и половина и в момента сме в очакване на втората ни рожба. Живот и здраве през месец юни ще си има братче. :) Смятам,че разлика от 4 години във възрастта им е съвсем подходяща. :)

Андон Иванов харесва това.
  5. deni

deni Активен потребител

Аз имам едно дете на 4 години и ако имам второ ще изчакам първото да стане поне на пет, не ми се мисли ако децата са с по-малка разлика във възрастта. За самите деца сигурно ще е по интересно, но за родителите ще е по-трудно.

Сподели страницата