Възможно ли е да спестявате, ако сте с ниски доходи?

Дискусия в 'Работа, семейно планиране и бюджет' започната от Svetla, 8/2/15.

 1. Svetla

  Svetla Потребител

  Регистрация:
  8/2/15
  Мнения:
  20
  Пол:
  Жена
  Чувала съм, че повечето пенсионери имат заделени някакви парички по банкови сметки. Аз също познавам няколко, които наистина имат такива, но най ми е чудно как го правят. В едно семейство примерно с 1500 лева доход месечно може и да се направят някакви спестявания, но с 200 лева как се случва това? Вие успявате ли да спестявате?
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  За семейство ми се струва невъзможно. Дори да нямат малко дете. Само сметките не могат да се покрият с 200 лв.

  Пенсионерите успяват да скатаят някой лев по простата причина, че те не са толкова претенциозни какво ще имат вечерта на масата. Не излизат по заведения, не ходят по кафета, обикновено си сготвят нещо и с него си карат да речем 1 седмица. Често пестят от сметки/дрехи/храна и т.н. Все неща, които един млад човек не би направил. Може би ако ако един млад човек, прави това, което прави и един пенсионер и е сам, без допълнителни разходи, ще може да събере и много повече пари. Уви на никой не му се иска да направи този експеримент. :D
   
 4. Мирослав

  Мирослав Добре познат потребител

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  47
  Пол:
  Мъж
  Българският пенсионер е загадка за науката :D Не търсете логика как успява да преживее - няма да я откриете
   
 5. bizz

  bizz Нов потребител

  Регистрация:
  17/3/14
  Мнения:
  2
  Пол:
  Мъж
  Освен това БГ пенсионерите имат заделени пари от имоти, които са продали, наследства и т.н. Нещо, което за съжаление следващото поколение няма да има.
   
 6. Kiril

  Kiril Активен потребител

  Регистрация:
  21/8/14
  Мнения:
  36
  Пол:
  Мъж
  Повечето разходи в един семеен бюджет отиват за глезотийки и забавление - почивки, по-здравословна храна и прочее. Нещо което пенсионерите рядко правят. Така е нормално като сме млади да не пестим :) Според НСИ напоследък Българина има по-голяма покупателна способност от комунистическите години. В момента се консумират повече месо, плодове и зеленчуци за сметка на хляба. А старите хора са свикнали всичко бюджетно да си направят - една филия с лютеница и готово, да има пари за внучето е по-важно :)
  Аз лично си заделям парички на няколко фронт-а, като така ми е по-трудно да прибягвам до тях в черните дни. Не са много, но все стигат за една почивка веднъж годишно или нещо друго.
   
 7. ivafileva

  ivafileva Добре познат потребител

  Регистрация:
  28/1/16
  Мнения:
  495
  Пол:
  Жена
  При мен е много трудно дори невъзможно да спестявам. Примерно случва се някой месец да заделя някой лев, но на следващия ще излезе някой непридвиден разход и спестяванията ми ще заминат. А за почивка е просто изключено да заделя пари. Добре, че са https://www.cashcredit.bg/ , за да мога да изтегля някой лев и да заведа децата на море или на планина, иначе е изключено.
   
 8. pepimili

  pepimili Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/12/16
  Мнения:
  49
  Пол:
  Жена
  За съжаление трудно ми стигат парите, особено когато изникне някой непредвиден разход. Добре че ги има бързите кредите, често се възползвам от тяхите услуги като например https://www.ferratum.bg/byrzi-zaemi-onlayn
   
 9. optimeon

  optimeon Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  629
  Последно редактирана: 28/5/18
 10. linkmystica

  linkmystica Добре познат потребител

  Регистрация:
  7/3/18
  Мнения:
  556
  Последно редактирана: 13/7/18
 11. TishoZZ

  TishoZZ Потребител

  Регистрация:
  25/11/18
  Мнения:
  10
  Пол:
  Мъж
  Органично сертифицирани био капсули Омега 3 6 9 на Ханою, вече и в София в онлайн магазин Bio-Vital.net Био хранителна добавка на добри цени, с рибено, ленено и слънчогледово масло, съдържаща Витамин Е. Без аромати и оцветители, еко капсулите, съдържащи Омега 3-6-9 ненаситени мастни киселини, регулират сърдечната дейност и цялостната сърдечно-съдова система.
   
  Последно редактирана: 8/5/19
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Работа, семейно планиране и бюджет Спестявате ли? 9/6/15
Работа, семейно планиране и бюджет Как спестявате пари? 19/7/14

Сподели страницата