Възможно ли е да спестявате, ако сте с ниски доходи?

Дискусия в 'Работа, семейно планиране и бюджет' започната от Svetla, 8/2/15.

1. Svetla

Svetla Потребител

Чувала съм, че повечето пенсионери имат заделени някакви парички по банкови сметки. Аз също познавам няколко, които наистина имат такива, но най ми е чудно как го правят. В едно семейство примерно с 1500 лева доход месечно може и да се направят някакви спестявания, но с 200 лева как се случва това? Вие успявате ли да спестявате?

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

За семейство ми се струва невъзможно. Дори да нямат малко дете. Само сметките не могат да се покрият с 200 лв.

Пенсионерите успяват да скатаят някой лев по простата причина, че те не са толкова претенциозни какво ще имат вечерта на масата. Не излизат по заведения, не ходят по кафета, обикновено си сготвят нещо и с него си карат да речем 1 седмица. Често пестят от сметки/дрехи/храна и т.н. Все неща, които един млад човек не би направил. Може би ако ако един млад човек, прави това, което прави и един пенсионер и е сам, без допълнителни разходи, ще може да събере и много повече пари. Уви на никой не му се иска да направи този експеримент. :D

4. Мирослав

Мирослав Добре познат потребител

Българският пенсионер е загадка за науката :D Не търсете логика как успява да преживее - няма да я откриете

5. bizz

bizz Нов потребител

Освен това БГ пенсионерите имат заделени пари от имоти, които са продали, наследства и т.н. Нещо, което за съжаление следващото поколение няма да има.

6. Kiril

Kiril Активен потребител

Повечето разходи в един семеен бюджет отиват за глезотийки и забавление - почивки, по-здравословна храна и прочее. Нещо което пенсионерите рядко правят. Така е нормално като сме млади да не пестим :) Според НСИ напоследък Българина има по-голяма покупателна способност от комунистическите години. В момента се консумират повече месо, плодове и зеленчуци за сметка на хляба. А старите хора са свикнали всичко бюджетно да си направят - една филия с лютеница и готово, да има пари за внучето е по-важно :)
    Аз лично си заделям парички на няколко фронт-а, като така ми е по-трудно да прибягвам до тях в черните дни. Не са много, но все стигат за една почивка веднъж годишно или нещо друго.

7. ivafileva

ivafileva Добре познат потребител

При мен е много трудно дори невъзможно да спестявам. Примерно случва се някой месец да заделя някой лев, но на следващия ще излезе някой непридвиден разход и спестяванията ми ще заминат. А за почивка е просто изключено да заделя пари. Добре, че са https://www.cashcredit.bg/ , за да мога да изтегля някой лев и да заведа децата на море или на планина, иначе е изключено.

8. pepimili

pepimili Добре познат потребител

За съжаление трудно ми стигат парите, особено когато изникне някой непредвиден разход. Добре че ги има бързите кредите, често се възползвам от тяхите услуги като например https://www.ferratum.bg/byrzi-zaemi-onlayn

9. optimeon

optimeon Добре познат потребител

Последно редактирана: 28/5/18
  10. linkmystica

linkmystica Добре познат потребител

Последно редактирана: 13/7/18
  11. TishoZZ

TishoZZ Потребител

Органично сертифицирани био капсули Омега 3 6 9 на Ханою, вече и в София в онлайн магазин Bio-Vital.net Био хранителна добавка на добри цени, с рибено, ленено и слънчогледово масло, съдържаща Витамин Е. Без аромати и оцветители, еко капсулите, съдържащи Омега 3-6-9 ненаситени мастни киселини, регулират сърдечната дейност и цялостната сърдечно-съдова система.

Последно редактирана: 8/5/19
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Работа, семейно планиране и бюджет Спестявате ли? 9/6/15
Работа, семейно планиране и бюджет Как спестявате пари? 19/7/14

Сподели страницата