Възстановяване след раждането

Дискусия в 'Раждане' започната от Андон Иванов, 30/11/13.

 1. Андон Иванов

  Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

  Регистрация:
  26/9/13
  Мнения:
  351
  Пол:
  Мъж
  Периодът след раждането на детето е един от най-трудните за една майка. Тя трябва да се приспособи към новия си начин на живот, в който има силно участие на стрес, умора, отпадналост. В тази статия ще Ви дадем някои съвети за това как да се отървете от лошите настроения и да си върнете обратно физическата форма.

  Първо на първо, първите седмици след раждането са едни от най-важните за всяка майка. Тогава тя среща най-големите си трудности, но хубавото е, че с всеки изминал ден ще й става все по-лесно да отглежда своето дете и да се грижи за себе си. Затова старайте се да ядете здравословна храна, която ще ви помогне да се чувствате по-добре. Тя не само ще ви зарежда с енергия през дългите нощи, но ще ви помогне да влезете отново в предишните си дрехи. Консултирайте се с вашия лекар какви храни е хубаво да ядете и какви не. Другият вариант е да посетите диетолог. Тези хора са професионалисти и ще Ви посъветват най-добре относно здравословните храни и здравословният хранителен режим. Ще Ви бъдат изготвени специални диети за изпълнение, в удобни за Вас часове.

  След като имате диета, която да следвате е хубаво да започнете да изпълнявате някои физически упражнения. След раждането мускулите на корема на жената са отслабнали затова добра идея е да посетите човек, който е специалист в тази област, а именно - фитнес инструктор. Той ще ви изготви програма с лесни упражнения, който да изпълнявате
  вкъщи без нужда от никакви уреди. С тези упражнения не само ще си върнете мечтаната физическа форма, но и ще премахнете стреса, който се появява от почти непрестанното гледане на бебето в първите няколко месеца и годинки.

  Първите месеци след раждането са едни от най-трудните за всяка жена. Тя свиква да живее по нов начин своя нов живот и естествено единственото, което иска за себе си е да се чувства добре и да си възвърне някогашната форма.
   

Сподели страницата