За образованието у дома

Дискусия в 'Възпитание и образование' започната от Mileva, 25/3/15.

1. Mileva

Mileva Потребител

Нормално ли е според вас децата да не ходят на училище, а да учат в дома си? Преди време гледах предаване и там семейства с не едно дете обясняваха предимствата. Според мен не е удачно да лишиш детето от социалните контатки а мисля, че в България и не е възможно това да се случи.

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Андон Иванов

Андон Иванов Администратор От екипа на bebefon.bg

Доколкото ми е известно, ходенето на училище е напълно задължително иначе би трябвало да има санкции, друг е въпроса дали се налагат.

Иначе аз лично не съм фен на този тип обучение, най-малкото защото първо едва ли има достатъчно начетен родител, който да е перфектен по всички възможни предмети, които се изучават в училище и второ точно заради социалните контакти. Ако детето не е сред свои връсници е много вероятно да е по-затворено и в бъдеще това да му даде големи спирачки в живота, да не говорим, че все пак сигурно ще му е по-интересно да се забавлява с някое приятелче в междучасията, вместо да стои вкъщи на компютъра.

4. elkamanolova

elkamanolova Добре познат потребител

Единственият минус според мен е това,че детето по една или друга причина може да загуби контактите си с връстниците си. Другото, което е, за да учи детето в домашно обстановка, трябва да има доста голям контрол, защото когато няма учители,които да ти пишат оценки и да те изпитват, понякога се губи и стимулът да се учи.

5. daisy777

daisy777 Потребител

не, със сигурност, родителите трябва да го проумеят, има достатъчно материали из интернет, които могат да са в помощ на всеки родител да помага на детето си за всеки един проблем, свързан с училището. Това е само една статия - http://www.tochici.bg/10-nachina-da-pomognete-na-decata-si-da-badat-po-uspeshni-v-uchilishte Отделно им още много книги, в които подробно е описано защо всяко дете се нуждае от социална среда в училище...

Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Възпитание и образование Образованието в България 13/3/15

Сподели страницата