Защо бягат българите от България?

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от Svetla, 8/2/15.

 1. Svetla

  Svetla Потребител

  Регистрация:
  8/2/15
  Мнения:
  20
  Пол:
  Жена
  Вече факта, че повечето млади българи скорострелно се изнасят от България не прави впечатление на никого. Защо го правят? Реално обстановката в страната ли не им понася, липсата на някакво ясно бъдеще или ниските доходи? Аз съм за последното, а Вие?
   
 2. Google AdSense Реклама  за да скриеш рекламите.
 3. Aloma

  Aloma Добре познат потребител

  Регистрация:
  9/2/15
  Мнения:
  45
  Може би желанието за по-добра реализация и обучение? Моите наблюдения са, че обикновено един не малък процент от хората, които са отишли да учат или да работят в друга държава, рано или късно се прибират и макар успели, донякъде съжаляват, че не са в България.

  В момента ситуацията в страната е такава, че наистина заплащането в страната е направо смешно, а цените на всичко са безумно високи и не отговарят на стандартна на живот, който водим. Трудно е един млад човек да изкара толкова пари, че да може да си покрива нуждите за нормален живот, а какво остава да се грижи за семейство. Вероятно голям процент от хората, бягат именно за да направят някакъв капитал и да си осигурят по-добро бъдеще, за себе си и семейството си.

  Имам познати, които от няколко години живеят в Норвегия и макар да им липсва България си идват само веднъж на 1-2 години на почивка и да видят роднините си, а през останалото време се чувстват като у дома си именно в Норвегия, макар да живеят по квартири и да нямат собствен дом.
   
Други теми, които вероятно биха ви били полезни:
Форум Заглавие Дата
Свободна дискусия Искаш нещо да се случи? Пътувай! Ето 3 причини защо 12/1/22
Свободна дискусия 1944...защо изОпачиха твоето? 26/12/21
Свободна дискусия колко коли продаде 1973-1987 и 1987-2021-..? защо? 20/12/21
Свободна дискусия александър - сашо - защо 10/9/20
Свободна дискусия Защо не влизам в офисите на мобилните оператори? 28/1/15

Сподели страницата