Заслужава ли си отоплението на ток?

Дискусия в 'Свободна дискусия' започната от Marina77, 27/1/15.

1. Marina77

Marina77 Потребител

Професия:
    работя в държавна институция
    Днес с една моя приятелка разговаряхме за отоплението в нашия и в техния дом. Като цяло апартаментите са сходни (като квадратура 110 кв.м.), но те използват твърдо гориво (имат си изградено парно) а у нас сме с климатици. Като чух колко кубика дърва са им нужни за целия зимен сезон, чак ми стана лошо, малко над 1200 лева. Тази година смятаме месеците ноември, декември, януари, февруари и март и това са само 5 месеца реално. Ние в нас повече от 200 лева не сме платили за ток (използваме два климатика през цялото време) и не сме си мръднали пръста за носене на дърва или пък да не говорим за мизериите, които се правят и трябва да се почистват постоянно. Вярно, е че естествената топлина е супер ама тези дърва сега си мисля от къде ги носят и какви са тези цени, че идва толкова скъпо като цяло?

2. Google AdSense Реклама

за да скриеш рекламите.
  3. Aloma

Aloma Добре познат потребител

Ние също се отопляваме с климатик и плащаме около 200 лв./месечно през студените месеци. И аз не харесвам варианта с дърва, но няма как да отрека, че определено топлината е някак по-различна, иначе за цената потвърждавам. И ние имаме роднини, които са с парно и им излиза горе-долу толкова да се отопляват през зимата, но пък също така имат почти постоянно топла вода, печката им гори почти денонощно и е винаги топло, докато ние пускаме климатика само през деня, а вечер го спираме.

Ако живеехме в къща, може би щях да предпочета парното, но за апартамент си харесвам климатика. Няма мръсотия от дърва и въглища вкъщи. Няма мислене от къде ще вземаш дърва, къде ще ги складираш, кой ще ти ги нацепи, кой ще ги донесе до парното и няма почистване от пепелта всяка сутрин и зареждане с нови дърва.

Единствено не ми харесва, че климатика отоплява, но често пода си остава някак студен.

4. elkamanolova

elkamanolova Добре познат потребител

Тази зима се отопляваме на ток и е много добре. Преди бяхме с печка на дърва, все не можехме да се стоплим и с тези дърва беше много трудно, когато децата са сами.

5. ivafileva

ivafileva Добре познат потребител

6. elkamanolova

elkamanolova Добре познат потребител

С конвекторите си е идеално, голямо удобство.

Сподели страницата